QUALITY AWARD
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Νεα
    • Επιχειρησεις
  • Η Εταιρεια
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ >
      • Ευκαιριες Καριερας
    • Οι πελατες μας
    • Πολιτικη Προστασιας Προσωπικων Δεδομενων
  • Υπηρεσιες
    • Εκπαιδευση >
      • Υπευθυνος διαχειρισης iso 22000
    • Επιθεωρησεις
    • Τροφιμα >
      • HACCP
      • ISO 22000
      • BRC
      • IFS
      • Διαγραμμα Ροης
      • Αλλεργιογονα
      • Έλεγχος - Υποστηριξη Ετικετας
      • FSSC 22000
      • Αγροτικά Προϊόντα >
        • Globalgap
        • Agro 2.1 – Agro 2.2.
    • Υγειονομικα Πρωτοκολλα COVID 19
    • Ποιοτητα >
      • ISO 9001
    • Περιβαλλον >
      • ISO 14001
    • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ >
      • ISO 27001 / ISO 27701
    • Ασφαλεια στην εργασια >
      • OHSAS 18001 -> ISO 45001
    • Εταιρικη Ευθυνη >
      • SMETA
      • BSCI
    • logistics >
      • Tapa FSR - TSR
    • CE
    • Επιτηρηση - Υποστηριξη >
      • Επιτήρηση
  • Επικοινωνια
  • Store
    • HACCP CONTROL KIT
    • Θερμόμετρο Laser Wintact
    • Θερμόμετρο ακίδας
    • Swab Test >
      • Swab Test 10τεμ
      • Swab Test 15τεμ
      • Swab Test 30τεμ
    • Ταινίες ph >
      • Ταινίες ph 10τεμ
      • Ταινίες ph 5τεμ
Picture
Η ενεργειακή απόδοση, η απασχόληση και οι ΜΜΕ είναι οι κεντρικοί στόχοι της πολιτικής συνοχής της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020

25/07/2014

Picture
Πρόστιμο € 3.000 

23/07/2014

Πρόστιμο € 3.000 στο αναψυκτήριο – ζαχαροπλαστείο – εστιατόριο GOOD FOOD –
GOOD PRICE Α.Ε. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ στην Αθήνα απο τον Ε.Φ.Ε.Τ. διότι διαπιστώθηκαν σε επανέλεγχο :

– Μη ορθές πρακτικές υγιεινής.
– Ελλιπής τεκμηρίωση των αρχείων του συστήματος αυτοελέγχου. 

Πηγή : http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/kiroseis


Διόσκουροι

16/07/2014

Η Αλυσίδα εστιατορίων και καφέ - μεζεδοπωλείων Διόσκουροι θα ξεκινήσει την εφαρμογή συστήματος ποιότητας HACCP με την εγγύηση της Qyality Award.

Τα καταστήματα της αλυσίδας στην Αθήνα έχουν αρχίσει τη διαδικασία εγκατάστασης ασφάλειας τροφίμων όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τρόφιμα και ποτά και σύντομα αναμένεται η πλήρης εφαρμογή του συστήματος στην επιχείρηση.
Picture
Απάτη με παγωτά

10/07/2014

Η μεγάλη ΑΠΑΤΗ με τα παγωτά! Διαβάστε τι κάνουν οι εταιρείες σε βάρος των καταναλωτών…Αν κοιτάξουμε στη σύσταση (στο σημείο που αναφέρονται τα συστατικά) θα δούμε πως τιτλοφορείται -το παγωμένο προϊόν που κρατάμε στα χέρια μας- «παγωμένο γλύκισμα». Οι καταναλωτές δεν δίνουν προσοχή διότι πολύ απλά δεν ξέρουν τη διαφορά που αξίζει να τη δούμε αναλυτικότερα:

Η διαφορά είναι τεράστια… Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το γάλα. Απαγορεύεται λοιπόν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ο ΚΤΠ συνοψίζει τις νομικές προδιαγραφές όλων των κυκλοφορούντων τροφίμων) η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση με το γάλα.

Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει ελευθερία προσθήκης φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, αραπέλαιο και όποια άλλη μαργαρίνη φαντάζεστε (και τους συμφέρει). Το ηλιέλαιο αποφεύγεται γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ομοιογένεια του τελικού προϊόντος, άρα μην ανησυχείτε για μολυσμένο με ορυκτέλαια ηλιέλαιο.

Ωστόσο, ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται το καρυδέλαιο το οποίο είναι έλαιο «παχύ» και ταιριάζει στην υφή του τελικού προϊόντος (παγωμένου γλυκίσματος για να μην ξεχνάμε γρήγορα). Το καρυδέλαιο, το ξέρετε πιστεύω πολλά χρόνια από τα αντηλιακά. Έδινε το χρώμα, ως φυσική χρωστική, και την υφή σε όλα τα αντηλιακά τύπου Coppertone (ο τόνος του χαλκού).
Με αυτό τον τρόπο αφενός παραπλανάται ο καταναλωτής διότι οι εταιρείες που παράγουν παγωμένα γλυκίσματα στις ιστοσελίδες τους τα αναφέρουν ως κατηγορία παγωτών για λόγους μάρκετινγκ κι όχι ως παγωμένα γλυκίσματα, αφετέρου το παγωμένο γλύκισμα είναι ποιοτικά υποδεέστερο προϊόν κατά κοινή επιστημονική ομολογία σε σχέση με το παγωτό, λόγω της αφαίρεσης ζωικού λίπους (αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη) και της προσθήκης φυτικών λιπαρών.
Πηγή : http://www.newsitamea.gr

Picture
Κιμάς από αλεσμένα έντομα


09/07/2014


Ζωοτροφές με προνύμφες μύγας
Το επισιτιστικό πρόβλημα που απειλεί τον πλανήτη προκάλεσε τη γέννηση μίας νέας γενιάς… κτηνοτρόφων, που παρόμοιους δεν είχε δει κανείς ποτέ έως σήμερα. Ήδη στη Νότια Αφρική έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες εργασίες για την κατασκευή της μεγαλύτερης μονάδας αναπαραγωγής και κατεργασίας… μύγας.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ευφυή ιδέα κατάφερε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια και έτσι η χρήση εντόμων για τον εμπλουτισμό των ζωοτροφών έπαψε να είναι μία ακαδημαϊκή θεωρία και έγινε εμπορική πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα, που θα λάβει σάρκα και οστά σε μία περιοχή κοντά στο Κέιπ Τάουν, στηρίζεται στη σύλληψη μίας ομάδας επιστημόνων και περιβαλλοντολόγων που κάνουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να βρουν εναλλακτικές πρωτεΐνες για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες σε ζωοτροφές. Η νέα μονάδα κατασκευάζεται από την AgriProtein, μία εταιρεία με έδρα το Γιβραλτάρ, και πρόκειται να στεγάσει περί τα 8,5 δισ. μύγες που θα παράγουν πλούσιες σε πρωτεΐνες νύμφες, καθώς θα καταναλώνουν οργανικά απόβλητα.

Μπροστά στην προοπτική παραγωγής γιγαντιαίων ποσοτήτων ζωοτροφής πλούσιων σε πρωτεΐνη σε πολύ περιορισμένες εκτάσεις γης -συγκριτικά πάντα με τους παραδοσιακούς τρόπους- το πρόγραμμα αμέσως βρήκε ένθερμους υποστηρικτές. Η εταιρεία, μάλιστα, κατάφερε να εξασφαλίσει έντεκα εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να βλέπουν με θετικό μάτι την υπόθεση των εντόμων.


Πηγή : http://www.pentapostagma.gr/

Picture
Βοδινό κρέας μολυσμένο με άνθρακα στην Ουγγαρία

07/07/2014

Πέντε άνθρωποι είναι υπό στενή ιατρική παρακολούθηση στην Ουγγαρία, ύστερα από τον εντοπισμό της θανατηφόρου μόλυνσης με άνθρακα σε δείγματα βοδινού κρέατος που εξέτασαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Οι πέντε αυτοί άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, εισήχθησαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να παρακολουθείται στενά η υγεία τους σε περίπτωση που κάποιος εξ' αυτών αναπτύξει συμπτώματα δηλητηρίασης με άνθρακα από την κατανάλωση του μολυσμένου κρέατος.

Η μόλυνση εντοπίστηκε σε κατεψυγμένο βοδινό κρέας από δύο ζώα τα οποία η οικογένεια είχε σφάξει παρανόμως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ουγγαρίας.

Ο άνθρακας χρησιμοποιείται κατά κανόνα για να σκοτώσει τα βακτήρια που υπάρχουν με φυσικό τρόπο στο χώμα.

Τα συμπτώματα δηλητηρίασης από άνθρακα περιλαμβάνουν έλκη στο δέρμα, ναυτία, έμετο και πυρετό. Εάν δεν αναζητηθεί άμεσα ιατρική βοήθεια, η μόλυνση από άνθρακα μπορεί να αποβεί θανατηφόρα για τον ασθενή.

Τα δύο μολυσμένα ζώα ήταν σε φάρμα στην πόλη Tiszafured, περίπου 160 χλμ ανατολικά της Βουδαπέστης.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/315786-vodino-kreas-molysmeno-me-anthraka-stin-ouggaria#ixzz36mjA4HpI

Picture
Πρόστιμο € 4.000 σε γνωστό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη διότι διαπιστώθηκαν : 
– Μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα. 
Στους ψυκτικούς θαλάμους δεν ακολουθούνταν οι σωστές αποθηκευτικές 
πρακτικές. 
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής και εξοπλισμού. 

Πηγή : http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/kiroseis

Picture
Κρούσματα Ενζωοτικής Λεύκωσης σε βοοειδή στην Πρέβεζα.

3/07/2014

Την υποχρεωτική σφαγή τεσσάρων αγελάδων, από εκτροφείο του Δήμου Πάργας, στις οποίες εντοπίστηκε η νόσος της Ενζωοτικής Λεύκωσης, αποφάσισε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Πρέβεζας.

Η Ενζωοτική Λεύκωση είναι μία λεμφοειδής νεοπλασματική ασθένεια των βοοειδών που προκαλείται από τον ιό της λευχαιμίας βοοειδών και θεωρείται επιβλαβής και για τον άνθρωπο.

Με βάση αναφορές του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Ιωαννίνων και του Αγροτικού Κτηνιατρείου Καναλακίου, για την προστασία των υγιών ζώων της κτηνοτροφικής μονάδας από την παραπάνω ασθένεια, η αρμόδια Υπηρεσία αποφάσισε την απομόνωση σε ιδιαίτερο χώρο της εκτροφής των πασχουσών αγελάδων από Ενζωοτική Λεύκωση, την υποχρεωτική σήμανση των μολυσμένων ζώων από το Αγροτικό Κτηνιατρείο της περιοχής και την υποχρεωτική σφαγή των παραπάνω πασχουσών, από Ενζωοτική Λεύκωση, αγελάδων, μέσα σε 30 μέρες το αργότερο, από την κοινοποίηση της απόφασης.

Πηγή : http://www.e-geoponoi.gr/2010-01-09-21-08-09/9816-2014-07-02-10-49-52.html

Picture
Αλλεργιογόνα

1/07/2014

Picture
 Ανάκληση σαλαμιού    

 Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου     σε επιχείρηση Αλαντικών και σε    συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπίστωσε την παρουσία    του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes σε σαλάμι. 


 30/06/2014

Picture
Γιατί να αγοράσουν από εμένα ;

Μια στρατηγική τοποθέτηση που πρέπει να πάρει κάθε επιχείρηση για να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα.

30/06/2014

Picture
Επενδυτικός νόμος: 3,2 δισ. στα επενδυτικά σχέδια για το 2014 και η κατανομή ανά περιφέρεια
http://www.anko-eunet.gr/articles/el/News/readabout/ependutikos-nomos-3-2-dis-sta-ependutika-sxedia-gia-to-2014-kai-i-katanomi-ana-perifereia

26/06/2014

Picture


Δυνατότητες Ανάπτυξης
http://www.anko-eunet.gr/articles/el/News/readabout/endeavor-greece-dimiourgontas-theseis-ergasias-gia-tous-neous-stin-ellada-pos-mporei-na-ginei-auto

http://www.endeavor.org.gr/el/Report

24/06/2014

Picture
Επιδοτήσεις 1,1 δις και φοροαπαλλαγές 2 δισ. ευρώ φέτος μέσω Αναπτυξιακού

http://www.agronews.gr/business/anaptuxiakos-nomos-/arthro/115219/epidotiseis-11-dis-kai-foroapallages-2-dis-fetos-meso-anaptuxiakou/


23/06/2014

Πανεπιστημίου 56, Αθήνα
www.qualityaward.gr
Τηλ.Επικοινωνίας :210 38 22 576
Home
About
Contact
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Νεα
    • Επιχειρησεις
  • Η Εταιρεια
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ >
      • Ευκαιριες Καριερας
    • Οι πελατες μας
    • Πολιτικη Προστασιας Προσωπικων Δεδομενων
  • Υπηρεσιες
    • Εκπαιδευση >
      • Υπευθυνος διαχειρισης iso 22000
    • Επιθεωρησεις
    • Τροφιμα >
      • HACCP
      • ISO 22000
      • BRC
      • IFS
      • Διαγραμμα Ροης
      • Αλλεργιογονα
      • Έλεγχος - Υποστηριξη Ετικετας
      • FSSC 22000
      • Αγροτικά Προϊόντα >
        • Globalgap
        • Agro 2.1 – Agro 2.2.
    • Υγειονομικα Πρωτοκολλα COVID 19
    • Ποιοτητα >
      • ISO 9001
    • Περιβαλλον >
      • ISO 14001
    • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ >
      • ISO 27001 / ISO 27701
    • Ασφαλεια στην εργασια >
      • OHSAS 18001 -> ISO 45001
    • Εταιρικη Ευθυνη >
      • SMETA
      • BSCI
    • logistics >
      • Tapa FSR - TSR
    • CE
    • Επιτηρηση - Υποστηριξη >
      • Επιτήρηση
  • Επικοινωνια
  • Store
    • HACCP CONTROL KIT
    • Θερμόμετρο Laser Wintact
    • Θερμόμετρο ακίδας
    • Swab Test >
      • Swab Test 10τεμ
      • Swab Test 15τεμ
      • Swab Test 30τεμ
    • Ταινίες ph >
      • Ταινίες ph 10τεμ
      • Ταινίες ph 5τεμ