QUALITY AWARD

HACCP

Codex Alimentarius
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Νεα
    • Επιχειρησεις
  • Η Εταιρεια
    • Οι Πελατες μας
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ >
      • Ευκαιριες Καριερας
    • Πολιτικη Προστασιας Προσωπικων Δεδομενων
  • Υπηρεσιες
    • Εκπαιδευση >
      • Υπευθυνος διαχειρισης iso 22000
    • Επιθεωρησεις
    • Τροφιμα >
      • HACCP
      • ISO 22000
      • BRC
      • IFS
      • Διαγραμμα Ροης
      • Αλλεργιογονα
      • Έλεγχος - Υποστηριξη Ετικετας
      • FSSC 22000
      • Αγροτικά Προϊόντα >
        • Globalgap
        • Agro 2.1 – Agro 2.2.
    • Υγειονομικα Πρωτοκολλα COVID 19
    • Ποιοτητα >
      • ISO 9001
    • Περιβαλλον >
      • ISO 14001
    • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ >
      • ISO 27001 / ISO 27701
    • Ασφαλεια στην εργασια >
      • OHSAS 18001 -> ISO 45001
    • Κοινωνικη Ευθυνη
    • logistics >
      • Tapa FSR - TSR
    • CE
    • Επιτηρηση - Υποστηριξη >
      • Επιτήρηση
  • Επικοινωνια
  • Store
    • HACCP CONTROL KIT
    • Θερμόμετρο Laser Wintact
    • Θερμόμετρο ακίδας
    • Swab Test >
      • Swab Test 10τεμ
      • Swab Test 15τεμ
      • Swab Test 30τεμ
    • Ταινίες ph >
      • Ταινίες ph 10τεμ
      • Ταινίες ph 5τεμ
 HACCP Codex Alimentarius

Το HACCP είναι ένα σύστημα μέσω του οποίου αναγνωρίζονται και αξιολογούνται η επικινδυνότητα και η σοβαρότητα των μικροβιολογικών, χημικών και βιολογικών κινδύνων οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την υγιεινή & ασφάλεια των τροφίμων και ποτών.

Το σύστημα HACCP είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με την οδηγία 93/43 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει ενσωματωθεί στην Εθνική Νομοθεσία (Κανονισμός (ΕΚ) αριθ.852/2004). Στην Κ.Υ.Α. θεσπίζονται οι γενικοί κανόνες υγιεινής των τροφίμων, της τήρησης των κανόνων αυτών. Ως κίνδυνος ορίζεται οποιοσδήποτε βιολογικός, χημικός ή φυσικός παράγοντας που είναι δυνατόν να προκαλέσει βλάβη στην υγεία του καταναλωτή

Η εφαρμογή του συστήματος HACCP στηρίζεται σε επτά αρχές:

1η Αρχή: Αναγνώριση και Αξιολόγηση των Κινδύνων για κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας και εγκατάσταση προληπτικών μέτρων ελέγχου.

2η Αρχή: Αναγνώριση των Κρισίμων Σημείων Ελέγχου.

3η Αρχή: Ορισμός Κρισίμων Ορίων για κάθε Κρίσιμο Σημείο Ελέγχου.

4η Αρχή: Καθορισμός διαδικασίας παρακολούθησης για κάθε Κρίσιμο Σημείο Ελέγχου.

5η Αρχή: Καθορισμός Διορθωτικών Ενεργειών για κάθε Κρίσιμο Σημείο Ελέγχου.

6η Αρχή: Καθορισμός διαδικασίας επαλήθευσης του συστήματος HACCP.

7η Αρχή: Καθορισμός συστήματος καταγραφής και δημιουργία αρχείων παρακολούθησης του Συστήματος.


Γιατί HACCP?


Η εφαρμογή διαδικασιών σύμφωνα με τις αρχές HACCP επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία. Η αποτελεσματική εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος διασφαλίζει την παραγωγή ασφαλών, για την υγεία του καταναλωτή, τροφίμων, στη ασφαλή εγκατάσταση μηχανημάτων, την σωστή λειτουργικότητα τμημάτων κα.


Πως μπορεί να σας βοηθήσει η Quality Award ;

H Quality Award έχει μεγάλη εμπειρία σε επιθεωρήσεις σε κλάδους τροφίμων και ποτών, εστίασης με πελάτες τις καλύτερες επιχειρήσεις τροφίμων στην Ελλάδα  και μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σύνταξης, κατάρτισης και αξιολόγησης του συστήματος HACCP ανεξάρτητα αλλά και σε συνδυασμό με άλλα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων, όπως ISO 22000, ISO 9001, IFS, BRC κ.α.

Για την έναρξη της εφαρμογής η διαδικασία που ακολουθείται περιλαμβάνει :

1) Καταγραφή:
​
Συνάντηση για ανταλλαγή πληροφοριών, καταγραφή στοιχείων επιχείρησης και έλεγχος από Επιθεωρητή.

2)Σύνταξη μελέτης:

Σύνταξη της μελέτης (ΣΔΑΤ) Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων


(Κατά την περίοδο σύνταξης της μελέτης παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης με Επιθεωρητή σε κάποια επιχείρηση που εφαρμόζει σύστημα ποιότητας σύμφωνα με τις διαδικασίες της Quality Award για καλύτερη κατανόηση της πρακτικής εφαρμογής του συστήματος).

3) Εγκατάσταση:

Παράδοση μελέτης, Εφαρμογή του συστήματος, Εκπαίδευση Προσωπικού.

4) Επιτήρηση:

Επιτήρηση του συστήματος για ένα μήνα απο την παράδοση με δωρεάν συμβουλευτική και μία Επιθεώρηση.


Σε αυτό το στάδιο παρέχεται βεβαίωση στην επιχείρηση για την εφαρμογή αρχών συστήματος διασφάλισης ποιότητας τροφίμων HACCP σύμφωνα με τις διαδικασίες της Quality Award. Επίσης παρέχεται σε ηλεκτρονική μορφή μία βεβαίωση μικρού μεγέθους που τοποθετείται στα προϊόντα ή τον κατάλογο ανάλογα με το είδος της επιχείρησης για αναγνώριση των διαδικασιών από τους πελάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 2103822576
Πανεπιστημίου 56, Αθήνα
www.qualityaward.gr
Τηλ.Επικοινωνίας :210 38 22 576
Home
About
Contact
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Νεα
    • Επιχειρησεις
  • Η Εταιρεια
    • Οι Πελατες μας
    • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ >
      • Ευκαιριες Καριερας
    • Πολιτικη Προστασιας Προσωπικων Δεδομενων
  • Υπηρεσιες
    • Εκπαιδευση >
      • Υπευθυνος διαχειρισης iso 22000
    • Επιθεωρησεις
    • Τροφιμα >
      • HACCP
      • ISO 22000
      • BRC
      • IFS
      • Διαγραμμα Ροης
      • Αλλεργιογονα
      • Έλεγχος - Υποστηριξη Ετικετας
      • FSSC 22000
      • Αγροτικά Προϊόντα >
        • Globalgap
        • Agro 2.1 – Agro 2.2.
    • Υγειονομικα Πρωτοκολλα COVID 19
    • Ποιοτητα >
      • ISO 9001
    • Περιβαλλον >
      • ISO 14001
    • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ >
      • ISO 27001 / ISO 27701
    • Ασφαλεια στην εργασια >
      • OHSAS 18001 -> ISO 45001
    • Κοινωνικη Ευθυνη
    • logistics >
      • Tapa FSR - TSR
    • CE
    • Επιτηρηση - Υποστηριξη >
      • Επιτήρηση
  • Επικοινωνια
  • Store
    • HACCP CONTROL KIT
    • Θερμόμετρο Laser Wintact
    • Θερμόμετρο ακίδας
    • Swab Test >
      • Swab Test 10τεμ
      • Swab Test 15τεμ
      • Swab Test 30τεμ
    • Ταινίες ph >
      • Ταινίες ph 10τεμ
      • Ταινίες ph 5τεμ