Οι Προβιοτικές καλλιέργειες είναι ομάδες ή είδη βακτηριδίων που ευνοούν την καλή λειτουργία του εντερικού συστήματος και προστατεύουν από καρκίνο, χοληστερίνη κ.α.
Έχει παρατηρηθεί ότι όταν το πεπτικό μας σύστημα διατηρείται υγιές ευνοούνται πολλά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού. Τα προβιοτικά μπορούν να:
Πηγές τροφίμων που βρίσκονται τα προβιοτικά : Τα τρόφιμα που περιέχουν προβιοτικά είναι κατά κύριο λόγο τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα καθημερινά ποτά όπως:
Διαμέσου της ζύμωσης τα προβιοτικά ενισχύουν την γεύση και την υφή αυτών των συγκεκριμένων προϊόντων. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα στην πραγματικότητα εξουδετερώνουν τα οξέα του στομάχου και την χολή, προστατεύοντας έτσι τα προβιοτικά από τα οξέα ώστε να φτάσουν στο έντερο. Σοφία Καραμιχάλη Τεχνολόγος Τροφίμων
0 Comments
Leave a Reply. |
Details
Archives
November 2021
Categories
All
|