H Quality Award θα βρίσκεται και στην 3η Expotrof 2016
Θα χαρούμε πολύ να σας συναντήσουμε από κοντά στην 3η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016 στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, Ελληνικού από 29 Ιαν - 01 Φεβ 2016 στο περίπτερο Α13 στο HALL 1. Επίσης, όσοι παρευρεθούν στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ημερίδα της Quality Award, στην οποία εξειδικευμένοι ομιλητές μας θα παρουσιάσουν θεματικές ενότητες σχετικά με τα τρόφιμα και τα σχετικά συστήματα ποιότητας τις ημέρες 30/1/2016 και 31/1/2016 και ώρες Σάββατο 12:00 και Κυριακή 10:30. Θα είναι ευχαρίστηση μας να μοιραστούμε νέες πληροφορίες μαζί σας και να συζητήσουμε οποιαδήποτε σχετική απορία.
0 Comments
H Quality Award παρακολουθώντας όλες τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με τα τρόφιμα, παρευρέθηκε στην επιστημονική ημερίδα με θέμα:
«Αξιολόγηση επικινδυνότητας χημικών παραγόντων: Ενισχύοντας τις βάσεις για την ασφάλεια των τροφίμων» που διοργάνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως Εστιακό Σημείο της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 15 Δεκεμβρίου 2015, στο Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis. Η ημερίδα εστίασε σε θέματα που σχετίζονται με τη βελτίωση και προώθηση της επιστημονικής συνεργασίας στην Ελλάδα, πάνω σε θέματα αξιολόγησης της επικινδυνότητας χημικών παραγόντων και ανάπτυξης πρακτικών και σχετικών εργαλείων με δυνατότητα εφαρμογής στον έλεγχο των τροφίμων. Ένταξη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας στο πλαίσιο εκστρατείας για τη μείωση πρόσληψης αλατιού του ΕΦΕΤ
Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΦΕΤ, μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος συμφώνησαν σε κοινές δράσεις με τη Διεύθυνση Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων για μείωση του αλατιού στο ψωμί. Η μείωση του αλατιού αποτελεί προτεραιότητα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, διότι οι περισσότερες χώρες του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καταναλώνουν περισσότερο αλάτι από όσο χρειάζεται ο οργανισμός μας με δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία. Το αλάτι στα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν είναι πάντα αντιληπτό από τον καταναλωτή, ειδικά σε εκείνα που δεν έχουν αλμυρή γεύση. Παραδείγματα τροφίμων που δεν γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι περιέχουν αλάτι είναι το ψωμί, τα αρτοπαρασκευάσματα, καθώς και πλήθος άλλων επεξεργασμένων τροφίμων. Για το λόγο αυτό, σε ολόκληρο τον κόσμο γίνονται συστηματικές προσπάθειες – τόσο από τα αναπτυγμένα όσο και από τα αναπτυσσόμενα κράτη – μείωσης του αλατιού σε επεξεργασμένα τρόφιμα που καταναλώνονται συχνά και σε μεγάλες ποσότητες. Το ψωμί αποτελεί παραδοσιακά τη βάση της Ελληνικής Μεσογειακής διατροφής και δεν λείπει από το τραπέζι των περισσότερων. Έχοντας ως γνώμονα ότι η αυξημένη κατανάλωση αλατιού αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης και εγκεφαλικών επεισοδίων, ο κλάδος των αρτοποιών είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα αυτό και έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για τη μείωση της χρήσης αλατιού για την παρασκευή ψωμιού με λιγότερο αλάτι προς όφελος της υγείας του Έλληνα. Συμφωνήθηκε δε να δεσμευτεί μέσω Πρωτοκόλλου Συνεργασία μεταξύ του ΕΦΕΤ και Ο.Α.Ε., που θα προσβλέπει σε συγκεκριμένες δράσεις και στόχους, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση χρήσης αλατιού στο ψωμί. Το πνεύμα καλής συνεργασίας και στήριξης μεταξύ φορέων του δημοσίου και των επιχειρήσεων τροφίμων αποτελεί παράδειγμα ορθών πρακτικών με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής του Έλληνα. Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο ουσιαστικής παρέμβασής του για τη βελτίωση της υγείας των καταναλωτών, θα εντείνει και θα συστηματοποιήσει τις δράσεις του, για την επίτευξη του τελικού στόχου, που είναι η μείωση της πρόσληψης αλατιού από τον έλληνα καταναλωτή Πηγή : efet.gr |
Details
Archives
November 2021
Categories
All
|